sunnuntai 31. maaliskuuta 2013

Vko:t 12 ja 13

Meillä pääsiäisen vietto on kulunut pääasiassa raksailun merkeissä ja  ihanista  keleistä ollaan  nautittu "terassilla" eväitä syöden  :) Ihana kevät! Myös Teen käsi alkaa olla siinä kunnossa, että sillä kärsii jo tehdä päivän töitä.

Alakerrassa saatiin valaistuksen sähköpiuhat paikoilleen ja keskuspölyimurin putket ovat myös miltei valmiit, ne saatiin tosi  nätisti menemään kattokoolausten välissä.

Yläkerrassa katon koolaus on tehty niiltä osin kun höyrysulku on paikoillansa ja "pikku"makkareiden väliseinärunkojen teko on aloitettu, ..tai no toinen mh on jo valmis, samoin kuin makuuhuoneiden väliin tuleva wc :) niin ja tuo ihanan väliseinäikkunan paikkakin on jo nähtävillä (saisipa sen jo paikoillensa ).

Yläkerran lattialämmitysputkien asennus aloitettiin myös. Putki on uponorin  (12mm) ja jakotukit uponorilta myös. Yläkerran lattiarakenne lmeillä on seuraavanlainen:
lattialämmitysputkien väliin tulee kipsilevypalaset (paksuutta 15 mm ) ja näiden väliin jääviin "koloihin" kipsivalu, jonka jälkeen pintaan vielä täydet lattiakipsilevyt.  Sittenhän lattia onkin pintoja vaile valmis  :D

Ison makkarin lämmityspiirit saatiin valmiiksi ja tänään laiteltiin niiden väleihin kipsilevy suiroja. Kiinnitys levyvalmistajan ohjeen mukaan liimaamalla ja ruuvaamalla. Aika leppoissaa hommaa (..suirojen teko tosin oli aika pölyistä hommaa). Tehtiin siis niin, että ensin leikeltiin suirot ja mallaitiin ne paikolleen, jonka jälkeen  mie aloitin suirojen liimaamisen ja Tee tuli poran kanssa perässä.

Eli paljon on aloitettu ja mikään ei valmiina :D


Oikein ihanaa  pääsiäisen jatkoa!

-uts

Tässä vielä kuvat viime viikoilta:

keittiöön tulevan imurasian putkipikkumakkariin tulevan imurasian putki


yk:n katon koolausta

etenee etenee..


lattialämmitusputkea paikoillansa

ison makkarin piirit valmiina

pikkumakkarin seinien rungot miltei valmiina

pikku wc

Väliseinäikkunan paikka <3

Jakotukki tulee vaatehuoneeseen

Kipsilevysuiroja

pikkumakkarin piirejä

suirot paikoillansa..4 kommenttia:

 1. Hyvältä näyttää! Me ei olla vielä(kään) aloitettu tuota yläkerran lattialämmitysputkien asennusta, "innolla" odotan etenkin tuota suirojen leikkaamista.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Suirojen tekeminen oli tässä kyllä se ärsyttävin osuus ja päädyttin lopulta leikkamaan ne ulkona käsisirkkelillä, neljä levyä saattin kerralla poikki..pölystä hommaa mutta pitkin siinä ei tosin menny :D

   Poista
 2. Onhan alakerta jo valettu, en ole sitä ahkerana lukijana huomannut. Minua pelottaa kosteus joka kohta täyttää upean talonne. Kaikki pinnoitus loppuu viikoiksi ja lattian kuivuminen kunnolla kestää ainakin 1cm ja viikko. Valakaa pian alakerta ja keskittykää pariksi kuukaudeksi ulkokuoreen. Olen nähnyt kuvia talosta valun jälkeen. Tunnelma oli kuin höyrysaunassa, koska talo oli jo rakennnettu liian tiiviiksi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Moikka,

   kiitos kommentistasi!

   lattiaa meillä tosiaan ei vielä ole valettu, ja tästä syystä ollaan jätetty höyrysulku yläkerrasta osittain avoimeksi, jotta ilma kulkee talossa kunnolla.

   Nyt lämmitellään talon täyttöjä ja tässä lämmittelyn aikana pyritään tekemään muita hommia eteenpäin niin paljon kun vain ehditään.

   Lattiavalun jälkeen meillä nimittäin talon osalta hommat seisahtaakin toviksi kun aloitetaan työt autotallin parissa.
   Uskoisin että valulla on hyvästi aikaa kuivua kesän/syksyn aikana ennen kuin aletaan lattiapintoja työstämään.

   Meidän tekninentila tulee siis autotallirakennukseen, joten se meillä täytyy valmiina ennen kuin pääsee haaveilemaan uuteen kotiin muutosta : )

   (..tai no, haaveillaanhan siitä jo kovasti ;) )

   Poista

Kiitos kommenteista