tiistai 31. toukokuuta 2011

Kaupat

Nyt on tehty viralliset kaupat tontista :)

Ja tästä saadaankin ensimmäiset merkinnät kustannuslaskuriimme. Budjettia rakennushankkeelle ollaan hahmoteltu alustavasti ja sitä kuinka paljon saisimme nykyisestä asunnostamme (eli kuinka paljon meillä olisi käyttää hankkeeseen omaa rahaa). Mutta koska tämä projekti on niin alkutaipaleella ettei edes tiedetä kuinka paljon talopaketti (ei siis osata/keretä rakentaa pitkästä) tulee maksamaan niin ei voida tehdä sitä ohjelaskelmaa eli 3 x paketin hinta.

Ja koska me ei olla aiemmin rakennettu, eniten meitä  mietityttää ne työt ja asiat jotka täytyy tehdä ennenkuin talopaketti saapuu. Eli maanraivaustyöt, kaivon poraaminen, maalämmön poraaminen, pohjatyöt, perustukset ja LVI-työt..unohtamatta sähkön tuontia rajalle.. ym ym
Nämä ovat meillä seuraavaksi selvityksen alla ja siksi projektille on varattu  reilusti aikaa, jotta saadaan kustannustehokkaat suunnitelmat ja selvitettyä kuinka paljon noista töistä pystymme tekemään itse.

Tälle päivälle merkittäviä kuluja:
- tontin kauppahinta
- varainsiirtovero
(- lainhuuto)

Päivittelen erilliseen taulukkoon(,jonka lisään myöhemmin)meidän budjetoidut kustannukset ja viereen vertailuksi toteutuneet kustannukset. Saas nähdä täsmääkö ne ;)

Nyt sitten suunnittelupaperia esiin ja ehkä pieni katselmus MEIDÄN tontilla :)



-uts

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommenteista