maanantai 24. syyskuuta 2012

Yksi etappi saavutettu

Viime viikolla koettiin yksi virstanpylväs tässä projektissa,  nimittäin sokkelin valu. Kovaa kiirusta piti pojilla viime viikon, jotta pystyttiin perjantaina ottamaan Koskisen Betonin kuorma vastaan.

Viikossa saatiin siis laudoitukset sekä tuplaukset tehtyä. Iso homma oli surrilukkojen laitossa, viimeisiä laiteltiin vielä valuaamupäivästä ja kuulemma  hilkulle meni, että saatiin ajoissa valmiiksi.
Terassin tartunnat saatiin porattua ja ”anturat” tehtiin siinä samalla kun sokkelia valettiin.
Lauantaina aloitettiin sokkelintukien ja muottilukkojen purkaminen sekä otettiin laudoitusta pois matalimmilta kohdilta sisäpuolelta (meillä on kyllä hieno sokkeli!!! ).  Myös terassin kevyiden seinien muuraus aloitettiin ja pilariharkkoja aseteltiin paikoilleen.
Sunnuntaina meillä satoi aamusta iltaan melkolailla kaatamalla ja kolmen maissa oli pakko luovuttaa ja suunnata kotia kohti, märissä hanskoissa on muuten kurja tehdä töitä. No, saavutuksena oli kuitenkin sisäpuolen laudoituksen purku kolmasosasta ja lautojen kantamista kasoihin: naulaiset ja naulattomat (tulee isot kasat polttopuuta näistä).

Betonia tilattiin 22 kuutioita, joka oli juuri oikea määrä, ei jäänyt vajaaksi ja ylijäämääkään ei varsinaisesti jäänyt. Betonista lähettiin 4 tarjouspyyntöä  ja Koskiselta tuli paras tarjous ja palvelu oli erittäin hyvää, voin suositella.
Valupäivänä testattiin meidän pihatien kunto ja mestariamme lainaten ”se on tehty kuin moottoritie”. Hyvin nimittäin kesti vaikka pihassa oli parhaillaan 3 säiliöautoa ja pumppuauto, painavin auto oli 49 tonnia ja edes renkaiden painaumia ei jäänyt.  Homma oli kaikkien osalta valmis kolmen ja puolen tunnin jälkeen.

Tällä viikolla palautetaan muottilukot ja vibra Cramolle, puretaan laudoitukset, muurataan terassin pohjat ja sisäpuoliset täytöt pitäisi saada aluilleen. Sähkökaapeli ja lämpöputki täytyy myös hankkia, jotta saadaan ne kulkemaan taloon ennen täyttöjä.
Talohan olisi tuloillaan ensiviikon keskiviikkona eli 3.10.
Eli ei tässä juurikaan löysäillä : )

Tässä kuvat viime viikolta:

laudoitukset ja tuplaukset tehty


Muottilukkoja


lukkoja asennettuina paikoilleen


Terassin perustusten tartuntoja




Ja sitten alettiin valaa..










Hyvin mahtu mokomat autot pihaan :)






Terassin anturat..



Terassin kevytseinien perustusten muuraus aloitettu


..Ja tässä tämä ihanuus..mii lavit!!!




Kyllä se on kaiken vaivan arvoinen.


Sateisin terkuin,
-uts

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommenteista