sunnuntai 22. heinäkuuta 2012

Talon paikka ja pihan suunnittelua

Kallion "sukelluksen" johdosta piti siis pistää mietintämyssy uudelleen päähän ja nukkua muutaman yön yli.
Tännään kolmen tunnin mittailujen sekä muutaman sammalmaton pyörityksen jälkeen saatiin talo siihen asentoon, että räjäyttää ei tarvitsisi ihan ylettömästi.
Upotustahan tuli muutama metri odotettua enemmän, joka vaikuttaa louhintamäärään huomattavasti.
Määrän suureneminen nyt sinällänsä ei olisi ollut niin paha, kun kaikki louhe mitä irotaa menee meidän tien pohjiin ja lisää varmaan pitää vielä tuoda.

Viimeistä kulmamerkkiä merkatessamme tulikin mestari paikalle. Hällä ei ollut puhelinta mukana niin ei voinut soitella, mutta ajatteli että missäs muualla me nyt aurinkoisena kesäpäivänä voitas olla kun tontilla ;)

Kaivuri siirtelee vielä yhden kasan pois maanantaina, ja sitten illalla mestari ja perustussuunnitelija käyvät tontilla palaverissa. Laattiakorkokin määriteltiin suurinpiirein, eli jos perustus tehdään suoraan kallioon niin sitten louhitaan puolimetriä alle merkin ja jos harkoilla niin sitten metri alle.

Meillä taitaa siis keittiönsivun, olo- ja ruokailuhuoneen ikkunoista avautua näkymä kohoavavaan kallioon.
Yritin etsiskellä netistä kuvia, muutei niitä juurikaan löytynyt. Uskon kuitenkin, että siitä tulee aika hieno kun  terassin ja kallion väliin jäävään kulkuväylään laittaa kiviä sekä kohoama louhitaan siististi viistoksi. Yläpuolelta kallio kuoritaan kokonaisuudessan ja siihen pitää miettiä jokin nätti valaistus.

Pintamaita meiltä ei varmaan tarvitse myöskään ajaa pois vaan ne kasataan tontin takaosaan nyppylänteeksi jatkaan kalliota ja siten saadaan näkösuojaa pihalle, jos joku vaikka joskus rakentaisi tuonne toisen tien varteen.

Tässä muutama kuva tältä päivältä, seuraavaksi onkin varmaa jo vähän räjähtäneempiä kuvia :)





Mittailujen jälkee ajatukset siirtyivätkin pihasuunnitteluun.
Pihan alkaa jo hahmottamaan jollain tavalla kun pihatie on "avattu", pihatien varteen on suunnitelmissa laitaa  terijoen salavaa, etupihalle omena-, päärynä- ja kirsikkapuita, tuomija sekä syyrenejä myös. 
Takapihalle sitten marjapenstaat sekä kasvihuone. Koivuja varmaan jätetään/siirretään autotallin virelle ja kulkeemaan rajalle, jottei kamalasti pomppasi piha ympäristöstään.

Aita me laitetaan, jotta koirakin saa sitten olla vapaana pihassa (meillä kulkee tuolla tiellä jonkun verran hevosia). Aidan alku/pohja tehdään kasaamalla noita kiviä mitä tontilta löytyy, mutta mitä siihen päälle? Puu- vaiko rauta-aitaa?


Leppoisaa sunnuntaita!
-Uts



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommenteista